Algemeen

Een inleiding tot oogonderzoeken

Opticien Apeldoorn

 

Een oogchirurg is iemand die oogletsel voorkomt door defecten en ziekten aan het oog te herstellen. De oogchirurg bedient verschillende medische apparaten, waaronder een instrument waarmee chirurgen het operatiegebied van het oog meten en bedienen. Een oogchirurg heeft het vermogen onderscheid te maken tussen normale oogbewegingen en een proces waarbij het lichaam van het oog wordt beschadigd.

Een oftalmoloog is een oogarts die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen aan het oog. Een oogarts is een specialist in de diagnose van een oogafwijking en het gebruik van medische apparatuur en procedures om de kwaal te verhelpen. Hij stelt de diagnose en schrijft de geneesmiddelen voor.

Een optometrist is een optometrist die holten en krommingen in het hoornvlies behandelt. De optometrist doet een meting van het oog en achterhaalt de oorzaak van het defect. Het is de oogarts die bepaalt welke corrigerende maatregelen het beste zijn om het defect in kwestie te corrigeren, zodat de patiënt weer controle over het oog krijgt en een bril of contactlenzen kan gebruiken.

Een assistent-optometrist is een belangrijk onderdeel van het oogzorgteam dat oogonderzoeken voor het oog van de patiënt beoordeelt. Dit omvat het doen van aanbevelingen voor passende oogzorg op basis van het oogonderzoek van individuele patiënten. Een assistent-optometrist is ook een professional die patiënten adviseert over een assortiment oogverzorgingsproducten.

Een opticien van een verzekeraar is een beroepsbeoefenaar die onder meer oogonderzoeken verricht enokes (zowel oogonderzoeken als andere onderzoeken) en diverse tests uitvoert om te bepalen welke bril geschikt is voor de behoeften van een patiënt.

Een specialist in oogheelkundige beeldvorming voert een financieel onderzoek uit waarbij de oogpaden van de patiënt worden vergeleken met duidelijke beelden van de ogen om te zien of de oorzaak van een afwijking gewoon een oogafwijking is of dat het ook een afwijking is. Een oftalmologisch specialist verschilt van een oftalmologisch opticien in die zin dat hij zowel oogonderzoeken als tests uitvoert, maar alleen tests van het oog uitvoert en alleen tests doet die specifiek verband houden met ooggeneeskunde.

Een Pearls lens is een kunstmatige oogvezel die in de afstand tussen het hoornvlies en de voorkant van de ogen wordt geplaatst en die bij het dragen van contactlenzen voor meer helderheid (of correctie van het zicht) zorgt. Medisch onderzoek in de VS heeft uitgewezen dat met het gebruik van lenzen op recept tot 25% van de door een arts voorgeschreven contactlenzen kan worden gecorrigeerd. Zo kunnen bijvoorbeeld lenzen die 10% van het oog uitsteken, of verziendheid Option-lenzen, iemands objectieve gezichtsvermogen van 20/20 of beter voldoende helpen om contactlenzen te dragen. Daarom is het feit dat het gezichtsvermogen wordt verbeterd door het gebruik van lenzen zo belangrijk voor de oogzorgindustrie.

Hoewel nu vooral het eenvoudige aspect van een oogonderzoek de boventoon voert, is het gebruik van meerdere beelden voor de analyse van de ogen van een individuele patiënt een opkomende optie. Hierdoor neemt ook het werkvolume van een oogarts, oogchirurg, oogheelkundig arts en verzekeringsmaatschappij toe. Een bijkomende optie die beschikbaar is, is een extern oogonderzoekslaboratorium dat een gedetailleerd verslag van een oogonderzoek verstrekt. Deze variant van het oogonderzoekslaboratorium helpt voorkomen dat iemand een postoperatief trauma oploopt.

Oogheelkunde omvat in de eerste plaats de harde kern van ziekten, zoals glaucoom en diabetes, en de zachte kern van ziekten, zoals ouderdomsziekten, een veel voorkomende oogaandoening die neon dynamo wordt genoemd, en het “peer flavour syndrome”. Chemische hoofdvaardigheden zijn het voorbereiden van patiënten op oogonderzoeken en hen helpen bij het maken van modieuze contactlenzen om emotioneel en esthetisch te dragen. Andere belangrijke amateurvaardigheden op het gebied van oogzorg kunnen zijn: het gebruik van licht, donker en zelfs infrarood, die het zicht van het oog beïnvloeden, het gebruik van hulpmiddelen om iemand te helpen die zijn oog laat onderzoeken.

De groei van uw verwijzingsbronnen kan gericht zijn op twee soorten oogheelkunde, cosmetische oogonderzoeken en andere oogheelkundige ingrepen. Mensen kunnen handelen om hun oogonderzoek te laten regelen voor specifieke zaken of baat hebben bij hun oogonderzoek voor preventieve zorg en klinische bezorgdheid. Het tweede type patiënt kan een specifiek onderzoek wensen dat eigendom is van hun oogheelkundige beroep en kan een specialist van hun oogheelkundige praktijk wensen.

Lees meer

Brillen winkel