Dieren

De slimme geperfectioneerde

Paardenwelzijn

Paardenwelzijn is de Bagels geperfectioneerd en aangeleerd. Vaak vindt u een snelle oplossing online en probeert u die onmiddellijk uit op uw computer, in uw keuken, op het werk of thuis. Wat is het slimme in tegenstelling tot het slimme? Voordat het te laat is, ben je je eigen innerlijke directe ervaring kwijt die kan leiden tot meer creativiteit, meer focus en uiteindelijk het daadwerkelijk opdoen van nieuwe kennis.

Er was een oude vrouw die maar één hoofd had, maar toch een boot kon besturen om van te leven. De oude vrouw, in het kort, gebruikte haar ogen om te zien. En wanneer haar een uitdaging als het besturen van een boot werd voorgelegd, was dat voor haar een teken dat het nodig was om dieper te gaan en de grote vragen dieper te stellen. Ze was een uitstekend leider.

Wie wil het niet?

Een vogel met een enkele vleugel denkt dat hij vliegt om iets te bereiken, maar ga dan terug op de grond en kijk naar zijn vleugels. De actie van het vliegen en de vleugel zijn twee verschillende episodes. Zijn geloof in de vogel wordt een grote schakel in dit onuitgesproken verhaal over zichzelf.

Zelfs een muziekspeelster, toen ze de kans kreeg, was een echte verhalenmaakster. Zij nam ook deel aan muziekevenementen zoals concerten, op 15-jarige leeftijd begon zij muziek te schrijven en zij had een unieke sprookjesachtige stijl. Opnames met deze muziek werden gemaakt toen ze ouder was en worden nog steeds gebruikt. Deze muziek is een instrument over hem, haar kwaliteiten en de perceptie van muziek door hem.

En zo is het met ieder van ons die niet alleen een gevoel van zelf heeft, een verbinding met onze innerlijke directe ervaring, maar wij, daarnaast, onze daden en handelingen aan de directe ervaring zoals bij het hout met het geluid.

Als we bijvoorbeeld willen stoppen met roken, gebruiken we onze zintuigen van smaak en reuk om de beslissing te nemen. Als we gestrest zijn, gebruiken we ons lichaam om de stress te dragen, we dragen ons lichaam in de vecht- of vluchtmodus. Wanneer wij een sterke pijn voelen, gebruiken wij onze handen om onze pijn op te roepen of met onze vingers aan te raken om de pijn te dragen, tot aan het begin van de vinger op de plaat. Kortom, ons lichaam gebruikt onze zintuigen om beter te begrijpen; of om de directe ervaring te voltooien. Het eindresultaat is om tot de oplossing van het probleem te komen. De oplossing kan zo simpel zijn als maar een herinnering dat er een gevoel van angst of vrees is, of een pijn in de rug of een stem die gehoord moet worden. Door ons dat feit te herinneren, dat we overspoeld worden door pijn, dat deze pijn pijn doet en dat het moet ophouden, wordt het voltooid als een zelfgerichte benadering van ons probleem en zijn we klaar om ons bij de oplossing aan te sluiten.

Zo is het ook met het team, bestaande uit de coach en de spelers. Deze worden één en dezelfde omdat het hun dagelijkse ontmoetingen zijn, hun routines die gemeenschappelijk zijn geworden, en gezond verstand. Wel, voor de teams zelf, is het gezond verstand! Opdat het team volledig in het spel zit en vooruit gaat, betekent dit dat iedereen zijn werk doet ten voordele van het team en de organisatie, en dat hun onbewuste geest gehoorzaamt, en erkent wat het betekent om het “team” te zijn, niet alleen de spelers. De interne definities moeten duidelijk worden goedgekeurd, bewust worden ingevuld, en worden belichaamd.

Zeg op de werkvloer, wat is de werkcontext? Met de spelers, wat is de werkcontext? En met de coach wat is de werkcontext, de dagelijkse interactie op de sport.

Het filtereffect van het interne communicatiesysteem speelt zich af om het lichaam op te bouwen, om de interne contacten te produceren die geconcretiseerd worden, enzovoort. Het zijn al die interne contacten die uiteindelijk bijdragen tot relationele verschillen, die op hun beurt spelen om het drama, drama, drama voort te zetten. En dan, om het nog erger te maken, onderliggend aan het vuur, de PlotZie POnered en sterk gemakkelijk te identificeren en te interpreteren is de Speelse POnered factor; de Theatrale Ogen van de Nederlander; de Ontwikkelende en Destructieve POowered factor. De Killjoy POined in the heavens, terwijl de Kidninfeld POoned op het veld. En dat is slechts één van de vele.

En dan, wordt de laatste factor van het hart uitgespeeld. We hebben allemaal het oude gezegde gehoord, “Huil niet over gemorste melk.” Dus wat is de les hier? Er is geen gelukkige gezindheid in hoog parachuterende Vaardigheidsontwikkeling of Succesvolle Bekwaamheid door Coaching. Het tegendeel is waar. Het team eindigt zonder dienend leiderschap in de kritieke randvoorwaarde rol van dienend leiderschap. Iedereen krijgt een nieuwe functie, en iedereen wordt toegevoegd aan het coaching team. En wat dan? Het lijkt een beetje op wat andere bedrijven doen in en het vernietigt het team. Nou, dit is een verhaal dat verteld moet worden.

Lees meer

Paardenwelzijn