Algemeen

Kringloop in de loop

Kringloop Maassluis

Wat voor overgang van het vertrouwde naar het onbekende komt vaak voor bij Kringloop?

Veel mensen die coaching zoeken, zeggen dat ze “uit hun comfortzone willen stappen”. Vervolgens beschrijven ze een situatie of obstakel waar ze uit willen stappen, maar ze weten niet zeker hoe ze dat moeten doen. Dit kan te maken hebben met een van de volgende zaken:

Zoals in alle coachingrelaties is het de taak van de coach om een verkenning van uw innerlijke landschap op gang te brengen en u te onthullen wat er diep in uw psyche bestaat. De coach zal u een objectief en ondersteunend luisterend perspectief bieden, evenals gerichte pogingen om u te helpen uw eigen beperkte en contraproductieve opvattingen van een situatie te doorbreken en/of u te helpen de onderliggende kwesties en energie van een conflict te identificeren. Het doel van deze coaching is u te helpen u open te stellen voor, en volledig te aanvaarden wie u bent – uw hoogste zelf, uw diepste waarden en uw waargenomen “Roots”. De coach en de cliënt zijn beiden volledig betrokken bij het faciliteren van de coaching relatie.

Wat u mee wilt nemen als uw “coaching” relatie begint:

Wat ook de redenen zijn waarom u gebruik wenst te maken van coaching in plaats van een regelmatig coachingsschema op te stellen, de essentiële elementen van een coachingrelatie zijn:

Een coach kan soms een Life Coach zijn, een Business Coach, een partner, een familielid, een vriend, een coach, een mentor, een leraar of een vertrouwde collega. Een levenscoach is bijvoorbeeld iemand die een grote belangstelling heeft voor uw leven en plannen heeft voor de ontwikkeling ervan.

De meeste coaches vragen GEEN vergoeding en de meeste coaches ontmoeten een cliënt NIET regelmatig.

De meeste coaches leven samen met hun cliënten.

Alle coachingrelaties impliceren een zekere mate van vertrouwen, het geven en nemen van feedback en openstaan voor het oplossen van conflicten.

Wanneer coaching wordt ervaren als een open, ondersteunende en liefdevolle relatie tussen de coach en de cliënt, blijft het verlangen van de cliënt om “los te komen” en verder en hoger te gaan.

Met uitzondering van crisissituaties is alle coaching niet-oordelend, en de coach weet dat, hoewel je misschien niet houdt van hoe hij/zij spreekt, (maar soms verbaasd bent over hoe snel, gemakkelijk en comfortabel die communicatie is) op dit moment, je verder wilt gaan waar deze persoon je gebracht heeft. Dit is de waarheid met coaching. U wilt vooruit en dat is zo; de coach faciliteert dat proces slechts.

U zegt: “Ik weet wat ik wil en heb doelen, maar ik weet niet zeker hoe ik het moet aanpakken”.

Een coach helpt u het juiste antwoord te vinden op uw uitdagingen.

Het vasthouden van de juiste focus in de voortdurende coaching relatie vergemakkelijkt uw doelgerichte acties.

Een coach faciliteert u door de leerervaringen die “crisiscycli” worden genoemd, zodat u in het huidige moment passende, doelgerichte goede keuzes kunt maken.

Een coach kan u helpen te herkennen waar u geweest bent, te begrijpen waar u staat en de horizon van uw dagelijks leven te verruimen.

Een coach kan je ook helpen om je innerlijke rommel op te helderen die je er misschien van weerhoudt om je zelfs maar voor te stellen wat je wilt in het leven dat je wilt leiden.

Een coach helpt je aanwezig te zijn en in het huidige moment te leven.

Het gaat NIET over de coach, de cliënt of de coaching (of coaching) relatie.

Een coach speelt GEEN eigendomsrol, en je hoeft ook geen coach te hebben om succesvol te zijn. Dit is een relatie tussen twee mensen.

Een coachingsrelatie moet zowel ondersteunend als zorgzaam zijn, en een grote vaardigheid in communicatie en luisteren zal ervoor zorgen dat u gebieden in uw leven of bedrijf bereikt die uw succes in de weg kunnen staan.

Lees meer

Huis ontruiming