Bouw & Wonen

De Ultieme Gashaard

Gashaard Limburg

 

Als we het over een Gashaard hebben, hebben we het over zelfcoaching, over zelfreflectie, zelfontplooiing en zelfkennis. We hebben het over op sterke punten gebaseerde leiderschapsontwikkeling, geïdentificeerde cognitieve denkvaardigheden en algeheel veerkrachtig vermogen en dit is het uiteindelijke doel. We beginnen met even stil te staan bij de andere titels waarin deze technieken vaak worden aangehaald en specifiek niet bij coach of,”.co” life coaching, om even stil te staan bij het tegendeel. Een groot leraar en motivator en een kampioen voor de mensheid is de coach. Kortom, we zijn allemaal coaches, of we ons dat nu realiseren of niet.

Coaching gaat van nature over het leven. Het is meer dan werken in een coachingsessie, een formele therapeutische coachingsessie, een methodische probleemoplossingssessie of een methodische probleempreventiesessie. Een coach is een collega, een vriend, een adviseur, een persoon die in u gelooft en de fantastische u aanmoedigt. De coach is er om u te ondersteunen als u een gewoonte wilt stoppen of veranderen, als u een nieuwkomer wilt initiëren specifiek potentiële klanten wilt aantrekken, een plezierige carrière of een succesvolle carrière wilt implementeren en uw vergader- en werkrelaties wilt verbeteren.

De coach is anders dan een mentor, professor, therapeut, gewoon iemand die hulp biedt, niet richting geeft aan wie je moet zijn en de specifieke vaardigheden die je moet uitstralen naar de wereld. Het is een manier om naar binnen te gaan om de antwoorden te vinden die buiten gevonden worden. De coach is alleen verantwoordelijk voor je eigen, niet je eigen doen als we zeggen dat dit een coach job is. Probeer het verleden te volgen van alle goeroes waarover je hebt gelezen en stop met degene die het niet verdiende.

Als je coaching nodig hebt dan is coaching een jobvereiste; als je zo’n job niet kunt vinden dan moet je volledig voldoen aan alle criteria van een zelfstandige. Er is nog een belangrijk onderwerp dat ik wil bespreken om uw aandacht op dit onderwerp te vestigen, coaching is een inside job. De hoofdcoach tekent de kaart en de uiteindelijke constructie gebeurt op de plaats waar zij jou ontwikkelen, hun kaart van de wereld. Dit is de reden waarom ik in mijn job vraag of je een professionele coach kan inhuren. In feite kan dit in veel gevallen een vereiste zijn.

De coach moet meelevend zijn, positief en in staat om te weten dat er altijd een doel is, mogelijk een kans, waarschijnlijk een hartstochtelijke ervaring of verandering voordat de volgende kromme in het leven zich lijkt aan te dienen.

De Job van een CoachDe job van een coach is meer dan een gesprek voeren en een dialoog aangaan, luisteren naar iemand die de uitdagingen beschrijft waarmee hij op een bepaald punt in zijn carrière geconfronteerd wordt, of hij nu nog in loondienst is of ondernemer, pas gestart of eigenaar van een bedrijf. De coach moet in staat zijn om contact te maken met de menselijke geest, met de persoon en een gevoels-/sensitieve ervaring te delen.

De taak van een coach is veel anders dan de traditionele rol van een consultant. Een consultant is opgeleid om oplossingen te bedenken, te analyseren en aan te reiken voor zaken waarmee de cliënt in het heden al geconfronteerd wordt of hulp bij nodig heeft. De coach, daarentegen, vindt het verschil tussen het heden en de toekomst. Dit verschil is het terugvinden van de toekomst door het heden van de cliënt en brengt.

Uw coach vertelt u niet wat u moet doen of hoe u dingen moet doen, maar de coach helpt u bij het creëren van een leven dat nodig is.

Hulp om beperkende overtuigingen te overwinnen. Zoveel mensen stellen zichzelf voor een uitdaging bij het vinden van hun persoonlijk succes of succesvol zijn. Als er één ding is dat je moet weten voordat je aan zo’n reis begint, dan is het wel dat je alle beperkende overtuigingen die je hebt over jezelf en de wereld moet oplossen. Als dit eenmaal voltooid is, moet je jezelf instellen op het creëren van een succes zonder grenzen.

Creatief zijn. Omdat het je coach is zorg je voor de kaas en het gat creëer je een nieuwe kaas. De coach staat achter je om een duwtje te geven; dit duwtje kan een duwtje zijn of een zwaai. Je zult je leiding, focus en balans hebben wanneer je een coach hebt die vertrouwen heeft in jou en je potentieel.

Als u al een professionele levenscoach inhuurt, dan is dat omdat u wilt slagen en succesvol wilt zijn en in dit proces van samenwerken verdiept u uw kennis van wie u bent en verruimt u uw perspectief. Zelfs terwijl je probeert een ‘betere jij’ te worden, zal de life coach dingen zien die je nog niet hebt gezien of aangepakt. Hij zal u dingen laten zien die u zelfs nog niet gezien of gehoord hebt. De wijsheid komt niet van binnenuit, ze komt van de coach. Dus, rust jezelf uit want het is door het werken met een coach dat je groeit, uitbreidt, leert en niet van de ene op de andere dag ergens heen gaat.

Het is duidelijk dat u wat geabsorbeerde tijd nodig hebt. Gebruik e-mail, tijd om uw coach persoonlijk te ontmoeten en via de telefoon om tijd te rijden en soms besteedt u een half uur tot 15 of meer persoonlijke tijd.

Lees meer

Schoorsteenveger

Pelletkachel